• Müşteri Hizmetleri
    05368460882

Fiber Saksı

Fiber saksı üretimi firmamızca  üretilen çok sıklıkla tercih edilen Dekoratif saksılardır,Fiber Saksı Nedir?
Lifler, doğrusal, ip benzeri bir yapı oluşturmak için iç içe geçmiş uzun molekül zincirleridir. Doğal veya insanlar tarafından yapılmış olabilirler ve çoğu farklı sektöre hizmet sunmaktadırlar. Bilindiği üzere fiberleri giyim, elektronik ve dekorasyon ekipmanlarında da sıklıkla görüyoruz. Oldukça sağlam ve uyumlu yapısı ile pek çok eşyanın yapımında rol oynamaktadır. Doğal lifler bitki veya hayvan kökenlidir. Çoğu durumda, sentetik lifler doğal lifleri taklit eder.
Pamuk gibi doğal lifler, suni ipek veya asetat oluşturmak üzere kimyasal olarak modifiye edilebilir. Viskon prosesinde, selüloz sodyum hidroksit içinde çözülür, memeciklerden geçirilir ve sertleşmesi için asitle işlenir. Bakır bileşikleri ve amonyak ile işlem, çorap iplikleri oluşturmak için kullanılır. Pamuğun asetik asit ve asetik anhidrit ile işlenmesiyle üretilen asetat (veya selüloz asetat), giysi üretiminde de kullanılır. Hemiselüloz yapı olarak selüloza benzer, ancak hemiselüloz zincirleri daha kısa ve daha az kararlıdır. Çözünür hemiselüloz zincirleri suyu çeker ve jeller oluşturur. Selülozdan farklı olarak hemiselüloz, glikoz, galaktoz, mannoz, ksiloz ve arabi-burun gibi çeşitli monosakkaritlerin bir polimeridir.
Tüm üstün kimyasal ve fiziksel yeteneklere bakacak olursak, elyaf son derece kullanışlı bir malzeme olarak karşımıza çıkıyor. Fiber malzemelerden üretilen pek çok ev eşyasını da günümüzde rahatlıkla kullanıyoruz. Gittikçe daha fazla kişinin çevre üzerindeki etkimizin bilincine varmasıyla birlikte, çoğumuz sürekli olarak azaltmak, yeniden kullanmak ve sorumlu bir şekilde geri dönüştürmek için yeni yollar arıyoruz. Bitkilerimiz söz konusu olduğunda, biyolojik olarak parçalanabilen saksıları kullanmak hem dünyaya hem de yapraklı dostlarımıza bakmanın kolay bir yoludur ve bazı şaşırtıcı faydalar sağlayabilir.
İster arka bahçedeki bir sebze yamasını besliyor olun, ister kendinize bir kapalı bitki ormanı yetiştirmekle meşgul olun, bir solucan çiftliği oluşturmaktan evde bir kompost kutusu eklemeye kadar çevreye yardımcı olabileceğimiz birçok yol var . Biyolojik olarak parçalanabilen saksının ana türü elyaftan yapılmıştır. Bu ağaç lifi, hindistancevizi veya turba kapları çoğu bahçecilik merkezinde satışa sunulmaktadır. Hızlı parçalanmanın ötesinde avantajları var. Fiber saksı kullanımında kökler saksı kenarlarından geçebilir. Bu meydana geldiğinde, havada budanırlar, bu da kök dağılımını bile destekler ve bitkiler saksıya bağlı olmaz. Bir diğer avantajı da bitkinin fiber saksı ile doğrudan toprağa girebilmesidir. Bu, kök rahatsızlığı olmaması, nakil şoku olmaması ve kökler yerleşirken bekleme süresinin olmaması anlamına gelir. Bu, kişniş gibi kökleri bozulduğunda tohuma dönüşme eğiliminde olan telaşlı bitkiler için idealdir.Fiber saksı benzeri olarak turba peletleri, doğada biyolojik olarak parçalanabilen lifli bitki saksılarına çok benzer, ancak bir saksı şeklinde gelmezler! Genellikle sıkıştırılmış turba, odun hamuru ve hindistancevizi ziftinden oluşan bu topaklar su ile yavaş yavaş genişler ve tohum yetiştirmek için mükemmel ortamı sağlar. Tohum bir fide haline geldiğinde, şimdi yetiştirilen peleti ve fideyi doğrudan toprağa ekebilir ve nakli şokunu önleyebilirsiniz. Biyolojik olarak parçalanabilen plastik kaplar, normal bir plastik kap ile aynı faydaları sağlar, uzun ömürlüdür ve kullanımı kolaydır, ancak zamanla doğal olarak bozulurlar. Bunları atmak için saksıyı kesin ve parçaları kompostun içine ekleyin veya ekim çukurunun dibine yerleştirin. Parçaların parçalanması üç yıl kadar sürecek.
Her çeşit saksıda bitkiler saksıya bağlı veya köke bağlı hale gelebilir ve bu biyolojik olarak parçalanabilen plastik saksılarda da meydana gelebilir. Neticede Fiber saksı kullanmak avantajlı bir süreçtir. Hem şık bir görünüm hem de faydalı bir kullanım sağlamanız mümkündür.

Fiber Saksı